Japanese Dried Shiitake DONKO, 25-42mm, 70g

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  • I nostri shiitake sono forse gli unici shiitake certificati kosher che sono coltivati al 100% in modo naturale, non utilizzando serre. Gli shiitake Sugimoto sono coltivati naturalmente all'aperto su speciali tronchi di quercia dalla linfa dolce. Inoltre il nostro processo di essiccazione e confezionamento mantiene il contenuto di umidità al di sotto del 9%, il che esalta il sapore dello shiitake e il contenuto di vitamina D. Gli shiitake Sugimoto promuovono una coltivazione naturale e sostenib
  • Il nostro prodotto ha ricevuto l'etichetta Amazon's Choice in Giappone. Questo è il fungo shiitake DONKO essiccato più popolare in Amazon Giappone. I giapponesi usano questo fungo shiitake come ingrediente chiave per la cucina tradizionale giapponese.
  • Questi funghi shiitake 冬菇 'Donko' vengono raccolti presto mentre stanno ancora germogliando. Sono meglio utilizzati interi, producendo un piccolo shiitake sostanzioso e profumato da 25-42 mm.
  • The dried Shiitake mushroom from Kyushu (a Southern Island of Japan) cultivated using Japanese Chestnut Oak (“kunugi” in Japanese) are primarily recognized as the best. Kunugi logs gives the Shiitake mushroom a distinctive sweet and deep flavor.
  • We pass an audit every year about the traceability of shiitake products. Audited by: Ministry of Agriculture, Forestry, and Fisheries. Japanese Consumers' Co-operative Union. (JCCU)

Store at room temperature, away from heat and moisture.

“Shiitake “and “Umami” is the Japanese word. However, today, most of the shiitake is made in China or cultivated using an artificial substrate such as sawdust.


Our Japanese Dried Shiitake are naturally cultivated outdoors using whole logs. You might not have yet tried natural made Shiitake.


 Nature made Shiitake contains large amounts of Guanylate which gives glutamate a much more intense Umami taste.



Tips for Rehydration For the most delicious Shiitake, please soak in cold water for 24 hours in the fridge. To reduce soaking time, take out the Shiitake one hour after you started soaking the mushrooms, chop into small pieces and soak for another hour and then use as needed.

Directions

  1. Lightly wash with water and scour dust from the Shiitake.
  2. Place the Shiitake in a container with enough water to completely cover the mushrooms after they sink.
  3. Put into a less than 10°C/50°F fridge for 5-24 hours to improve the Umami.
  4. To check for readiness, touch the stem. The joint stem is the hardest part of the Shiitake. When the stem feels some when squeezed, the Shiitake is ready to be used.
  5. Cook for ten minutes or more, it increases Umami, becomes even tastier.

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